Detalii cultivare:
1. Pregatirea solului - Curatarea de pietre si alte impuritati; distrugerea buruienilor. - Afanarea solului pe o adancime de aproximativ 20 de cm. Se efectueaza de obicei toamna, lasand pamantul in brazde.
2. Nivelarea solului - Primavara, dupa zvantare, solul se grebleaza, se incorporeaza un fertilizant si se taseaza pana se obtine o suprafata perfect plana.
3. Semanatul - Se poate efectua de primavara pana toamna, adancimea de semanat este de 1 cm. Se seamana prin imprastiere incrucisata, norma de samanta fiind de 3-4 kg/ 100 mp.
4. Acoperire - Se acopera prin greblare uniforma si in acelasi sens, dupa care se executa o lucrare de tasare.
5. Udarea - Se uda prin stropire usoara, solul sa fie umed pe toata durata perioadei de rasarire.
6. Lucrari de ingrijire - Prima tundere se face cand gazonul ajunge la 5-10 cm inaltime, ajungand apoi prin lucrari repetate, gradual la inaltimea de 3-5 cm.