Durata de livrare: 3-5 zile lucratoare
Ridichi Minowase, seminte de ridichi Daikon albe, lungi, soi semitimpuriu, Agrosem
Soi atractiv mediu-timpuriu de ridichi de tip DAYKON, cu fructe cilindrice, de culoare alba, lungime de 30-50 cm si diametrul de 5-6 cm. Miezul este alb, delicat, zemos, cu gust excelent.
Perioada de vegetatie este de 55-60 zile. Daykon este desemnata drept leguma pentru longevitate si care reduce colesterolul.
GENERALITATI
Ridichea Daikon este denumita si ridichea alba, ridichea dulce, ridichea de iarna, ridichea japoneza. Face parte din familia verzei (Cruciferae) si este o ridiche de dimensiuni mari, originara din estul Asiei. Este un ingredient principal in special in bucatariile japoneze, chinezesti si coreene.
Instructiuni de germinare:
Folosind bolul de sticla cu sita pentru a germina semintele, puneti un strat de seminte pe sita si clatiti cu grija sub jetul de apa. Umpleti recipientul de sticla cu apa pana la nivelul sitei, lasand apoi sita cu seminte pe bolul de sticla. Recipientul se lasa la temperatura camerei (aproximativ 20-22 grade C). Apa din recipient trebuie schimbata zilnic.
Dupa 5 zile germenii sunt gata de consumat.
Germenii pot fi pastrati la frigider pentru aproximativ o saptamana, fara ca acestia sa isi piarda proprietatile si raman proaspeti.
Ridichea Daikon, un medicament pentru digestie, eficienta in dietele de slabire si un protector al ficatului
FACTORI CURATIVI SI PROPRIETATI
Frunzele tinere de daikon sunt o sursa importanta de calciu, beta-caroten, contin o cantitate mare de vitamina C - de sase ori mai mare decat in radacina; de asemenea contin si vitaminele K, PP, B1 si B2, proteine, molibden, acid folic.
Datorita continutului mare de nutrienti de exceptie si a bogatiei de antioxidanti, ridichea alba japoneza are proprietati sedative, detoxifiante, antiinflamatoare, diuretice, laxative, depurative, antibacteriene, antivirale.
INDICATII TERAPEUTICE
In scopuri medicinale este recomandat sucul, care se obtine din radacina si frunzele de ridiche; consumat regulat, ofera multe beneficii pentru sanatate:
- benefic in tratarea recelilor, a gripei, tusei, virozelor respiratorii, asmului, benefic in bronsite, datorita proprietatilor antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii,
- ajuta la eliminarea toxinelor din organism, gratie calitatilor laxative si diuretice,
- protejeaza si detoxifica ficatul, previne litiaza biliara, mentine in limite normale concentratia secretiei biliare,
- este un bun remediu in tulburarile digestive, ajuta la digestia alimentelor grase, scade colesterolul,
- combate insomnia, datorita efectelor sedative (se bea un pahar înainte de culcare),
- regleaza apetitul si stimileaza pofta de mancare,
- regleaza metabolismul si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui,
- previne si combate acneea (se aplica si extern comprese cu suc),
- improspateaza respiratia.
Insamantarea se face din 15 iulie-15-august, la adancime de 2-2.5 cm.
Cantitate de seminte per plic: 400 seminte (4 grame).
Specificatii tehnice:
Generalitati: